Ostbröd i långpanna

Sista receptet från Elliots kalas. Lättbakat och perfekt att bjuda på.
På ett paket jäst blev det två plåtar så jag dubblade satsen. Brödet fick rätt så mycket ostsmak, jag valde att göra ena plåten utan ost ovanpå (bara i degen) och sedan endast sesamfrön på. Passade mig perfekt som inte är någon fantast av lagrad ost men tror de flesta av gästerna uppskattade det andra minst lika mycket. 

OSTBRÖD I LÅNGPANNA
 
Deg
5 dl vatten
25 g jäst
650 g vetemjöl special
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt

Fyllning
2 dl lagrad prästost, riven
2-3 klyftor vitlök
1 dl sesamfrön

Gör så här:

Den här degen ska vara lös så att den kan hällas ner i plåten utan att formas till ett bröd.

Blanda alla ingredienserna till degen utom salt. Pressa ner vitlöksklyftorna i degen tillsammans med hälften av sesamfröna.

Knåda med matberedare/degblandare i tio minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter.

Knåda försiktigt i 1,5 dl av osten.

Låt degen vila cirka 10 minuter eller tills jäsningen börjar komma igång.

Klä en långpanna med bakplåtspapper. Strö mjöl i botten och häll ut degen, tryck ut den jämnt i hela pannan med mjölade händer.

Strö ut osten jämnt på hela brödet och avsluta med att strö sesamfrön över osten.

Låt brödet jäsa i cirka 30 minuter.

Sätt in plåten i 250 grader. Efter 5 minuter sänk värmen till 200 grader. Grädda ytterligare cirka 10 minuter.

Låt brödet svalna på galler några minuter innan det skärs i bitar och serveras nygräddat! (Källa)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0