Gravidkilon...

Nu är det snart dax att ta tag i gravidkilona!
Emellanåt känner jag mig grymt taggad, i nästa sekund köper jag en stor påse godis och bara njuter ;-).
Det är svårt att bli av med de dåliga vanorna från graviditeten. I slutet åt jag godsaker varje dag, då var det ok att kalla det för cravings, nu finns det inga dåliga ursäkter längre.

Jag gick totalt upp 23 kilon under graviditeten med Elliot. 18 av dessa gick jag upp från inskrivningen och framåt, det är framförallt dessa jag vill gå ner. Kroppen har skött sig mycket bra och gjort av med hälften av dessa (9 kilo) på senaste två veckorna, alltså har jag 9 kilon själv att ta tag i. Detta blir ett delmål. Jag vill sedan ta de sista fem också men vet att de kommer bli väldigt tuffa så därför målsätter jag inte dem ännu.

Hur ska jag då gå tillväga?

Motion
Motionen är A och O för att jag över huvud taget ska lyckas.
Mitt mål är att komma tillbaks till löpningen igen.
Dock blir det inte de kommande sex veckorna. Jag kommer koncentrera mig på promenader nu till att börja med. Det är lång väg kvar tills jag över huvud taget orkar springa igen och kroppen är definitivt inte helt återställd efter förlossningen. Nej, jag hoppas på många långa promenader och inte minst fint höstväder så man känner suget efter att ta sig ut och motionera.

Mat
På längre sikt kommer jag återgå till Viktväktarnas program (det gamla pointssystemet, inte propointsprogrammet). Kommer (precis som tidigare) att köra på egen hand helt och hållet, det vill säga inga möten på VV.
Nu de kommande veckorna kommer jag försöka bli kvitt de dåliga sockervanorna samt att äta god och nyttig mat. Allt handlar om balans i tillvaron och det är den jag vill hitta.

Lite mjukstart får det bli men snart så......


Bilden tagen i december 2009 - hit är det 14 kilo to go...
Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej vännen!

Ta det lugnt vännen... Och du det är helt tillåtet att äta lördagsgodis;-) och bara njuta lite oxå!

Tycker du har en fantastisk inställning!!!KRamkramkramP.S sååååååååååå söt lille Eliott var igår... Tror minsann att Milton är rätt stolt som storebror!

D.S

2010-09-19 @ 10:19:20
URL: http://pindansblogg.blogspot.com
Postat av: Sandra Franzen

Detta klarar du Emelie, är grymt imponerad av hur du blivit av med dina extra kilon. Jag måste oxå ta tag i den biten nu känns det som, min kropp skriker efter viktnedgång:( Har 28 kg jag vill bli av med men måste bli av med mitt socker beroende först o främst. Älskar att röra på mig så den biten blir inga problem :))) Kram på dig

2010-09-19 @ 10:48:32
Postat av: Nadja

Emelie du har redan bevisat för dig själv att du kan! Jag tror på dig ... och som sagt små delmål som inte känns totalt oövervinneliga. Helt rätt! Är själv dålig på dessa :( Vi kämpar och hejjar på varandra under hösten!!

Kramis!

2010-09-19 @ 12:40:24
URL: http://paddiskrypin.blogspot.com
Postat av: Anneli

Beach 2011 here we come!!! =D

2010-09-19 @ 13:05:10
URL: http://halsofreaket.blogg.se/
Postat av: Sara

Hej! Självklart måste du njuta först! Jag väntade några månader innan jag började på vv, inte så roligt men ett måste! Vad duktig du är som fixar det själv, jag klarar´det inte om jag inte går på vv-mötena. Tycker dock det gamla pointssystemet var mkt bättre! Jag får väl avvakta lite o se hur det går men känns det bättre med det gamla får jag kanske fixa det själv. Lycka till!!Kram Sara

2010-09-19 @ 16:29:48
Postat av: Maria Rosendahl

Hej EmelieDet här fixar Du! Samtidigt så kanske jag tycker att Du ska få njuta av att fika, mysa ett tag till:D men det är ju Du som vet bäst.

Jag har oxå gått upp i sommar.( Du har ju i alla fall varit gravid) Nu har jag kört VV i 2 veckor. Jag går hem från jobbet varje dag, tar en halvtimme. Men jag räknar inte propoints, utan kör på sunda förnuftet just nu. Känner att jag blir så fixerad annars.

Det har funkat jättebra hitills, och hoppas man kan hålla det längre. Promenaderna gör att det är lättare att "hålla" mig inom ramarna.Ta hand om Er. Så fina killar Du har!Kram Maria

2010-09-19 @ 16:44:40
Postat av: Anonym

Hejja hejja. Förstår att det är motigt men så småningom är det lika bra att ta tag i dem.

De försvinner ju tyvärr inte av sig själv, tvärtom nästan :P Snackade med en kvinna häromdagen som berättade att hon gått upp massor under graviditeten (typ 30) o hälften hade hon fortf inte gått ner. O då var dotter 14 år idag!!!!!!!!!!! Riktig snygging på bilden ovanför ;) Kram

2010-09-20 @ 14:46:00
URL: http://hakanssons.webblogg.se/
Postat av: Emma H

Det kommer du att klara alldeles galant!! Jag skulle vilja gå ner tre kilo till och det är inte det lättaste... Men det ska gå:)Kram

2010-09-22 @ 18:22:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0