Nya hjälmar...

Nya cykelhjälmar till killarna. Ingen av dem hade en med grönt spänne (FY på oss, vi borde verkligen skämmas) men det var först efter den hemska kvävningsolyckan på en förskola tidigare i år som jag grubblat över detta och fasat över tanken på vad som skulle kunna hända. Nu har vi i alla fall gjort som man ska och köpt nya hjälmar hos cykelhandlaren. Att de sedan sitter som en smäck (så Elliot slipper sitta och dra i sin och få den över halva ansiktet) är ju bara ett ännu större plus. Nu menar inte jag att cykelhjälmen ens orsakade den hemska olyckan men en sådan tragedi får en att reflektera över sin egen situation och vad man kan göra för att undvika något liknande.


Finingarna...

Här ska jag strax cykla till jobbet. Det blir sena kvällar och lite sömn här hemma just nu men det är så svårt att lägga sig när man vill få ut så mycket som möjligt av de fina dagarna/kvällarna vi har.

Barnen inpackade i vagnen för en sen kvällspromenad igår.

 Några få arbetsdagar kvar nu ;-).

Helg och snart semester...

Nej, jag har inte tagit semester. Däremot har jag haft bloggtorka och en intensiv helg. I torsdags var Milton sin sista dag på dagis innan sommarlovet som varar många långa veckor. Självklart köpte jag med mig en sommarpresent till honom som han fick när jag kom hem från jobbet.
Inlines...

Jag trodde inte han skulle klara av det alls men det går riktigt bra och framförallt tycker han att det är kul. Hans högsta önskan var en skateboard men jag köpte dessa istället. Till en början försökte han hitta balansen men nu åker han framåt litegrann själv.


Justerbar storlek 30-33. Finns på BR Leksaker för 200 kronor.

Jo - vi har ju firat Midsommar också. Trevliga människor och god mat men tyvärr inte mycket fotograferat :-(.


En fiskedammskille...

Inser nu när jag sitter här att vi umgåtts med samma fina människor hela helgen. Midsommar i fredags, middag och bus för barnen i lördags och idag är papporna och fiskar och jag och Sofia tog en lekträff i Tivoliparken med barnen på förmiddagen. En mycket fin helg har det varit. Snart är den slut och jag påbörjar min sista jobbvecka innan semestern...

Cykeltur...

Medan jag grubblar på hur jag ska hinna med allt i mitt liv just nu så
slänger jag upp några bilder från gårkvällens cykeltur.


Premiäråk för Shaggy som är lat.
Eller ja såklart kan man ju inte cykla med honom för att han är valp (och med honom kommer man nog inte kunna göra det sen heller) men han är väldigt
l a t. Att gå ut och gå i koppel är ingen favorit och än så länge är det att bäras iväg och gå hem eller att åka i barnvagnens varukorg som gäller.

Tatuering?


Jag har velat bra länge nu. Vill gärna ha en ny (jag har en sedan tidigare)
tatuering med barnens namn. Eller - egentligen är mitt dilemma att jag vill ha två tatueringar men ska bara ha en till.
Jag har trånat efter en tatuering med svalor i evigheter men vill nog hellre ha barnens namn, eller jag vet inte....
Jag har bestämt mig för att nummer två blir den absolut sista och då vill jag bli nöjd så risken är att det tar ett tag. Har börjat vela om jag ska slå två fåglar i en smäll och kombinera båda motiven jag vill ha.....


Tanken är inte att den måste se ut som på bilden utan det är mest som inspiration...

Den ska vara liten och helst lite diskret.
Jag velar även över hjärta/inte hjärta och om typsnittet egentligen passar ihop med fåglarna eller om fåglarna egentligen bara passar ihop med sig själva ;-).


Velar angående typsnittet...

Jag kan inte heller bestämma mig för om jag ska ha den på insidan av handleden eller längre ner i nacken (typ där lappen i tröjorna sitter).
Inputs från er hade varit gulligt ♥.
Jag kommer inte att göra den förrän jag är helt säker på mina beslut och med min beslutsångest lär det ta ett tag. Stoffe tyckte att jag skulle boka en tid och gå dit och låta tatueraren sätta ihop det men jag är alldeles för mycket kontrollfreak för det. Jag kan inte stå där och vela utan vill ha det på mitt sätt (som jag ännu inte vet) och ha bestämt det redan innan jag går dit.


På denna bilden skymtar tatueringen jag har idag. Liten är den och jag är fortfarande nöjd med den efter sisådär nio år...

Finaste starten på veckan......

mms_img59968 (MMS)

...får bli ett mms till mobilen på finaste killarna i sina nya fina Lindextröjor (som dessutom var på rea). Hoppas ni får en fin start på veckan!


Så Så seeeegt...

Löpträningen går sååå segt.
Varenda gång jag är ute känns det som att jag ska dö typ. Det kvittar om jag springer 5, 7 eller 10 kilometer, känslan är densamma. Uppladdningen är nog inte heller den bästa, jag äter inte enligt boken just nu om man säger så ;-). Nu gäller det dessutom att lägga i en högre växel, tre pass i veckan måste det bli!
Hoppas att lite nya träningskläder ska göra susen och att känslan kommer tillbaks  ;-).


Kisar lite i solen. Byxor och linne från Stadium.
Dagens 5 kilometer är avklarade...

Elliot nio månader...

....eller ja, snart tio. Jag hinner inte med och jag hinner inte skriva ner.
Tiden går fort - liten blir stor. Tar sig fram precis överallt och favoritsättet är att gå längs med möblerna. Hans senaste påfund är att stå och luta sig liksom bara litegrann mot soffan och sen släpper han och står där - helnöjd! Kryper i raketfart men som sagt, att gå är roligast. Igår lärde han sig vinka och nu vinkar han för fullt med båda händerna. Säger (typ) mamma och pappa. Säger man till honom
"-Säg mamma" så säger han "mmmm-mamm-a" men det räknas väl *haha*?
Inga tänder alls ännu har han stackaren. Och då menar jag inte rent matmässigt för att äta mat med bitar är inga som helst problem ändå men han har väldigt ont i munnen nu. Dreglar och ojjar sig och man får absolut inte röra så snart tittar nog första lilla tanden fram...


Elliot och Shaggy har funnit varandra och är lite på samma nivå men ibland vill inte Elliot och tycker att Shaggy är "för på" så då får man rycka in.

Är det konstigt att man längtar hem...

...när maten står på bordet?
Jisses alltså, restaurang på vår terass. Min älskling är världsbäst på att grilla lax.Stoffe åkte och fiskade efter middagen och har fortfarande inte kommit hem.
Jag tog barnen till lekplatsen och sen hem för en dusch och snabb nattning (trodde jag för tji fick jag). Ojj vad jag har bråkat med Milton ikväll, han till och med sparkade på mig (han som aldrig slåss). Det komiska är att nu när jag sitter här kan jag inte ens komma på vad vi var oense om, allt och ingenting? Jag är trött i huvudet nu och det dåliga samvetet kommer krypandes men jag vet att allt kommer vara som vanligt imorgon igen. Det är bara det att när huset blir så här tyst och barnen sover gott så undrar man varför tålamodet tvunget skulle ta slut. Nåja, han somnade gott efter en saga, puss, kram och lite kill på ryggen så helt missnöjd var han inte min stora fina Milton ♥.

Ett litet paket på en tisdag...

Tack snälla för era inputs vad gäller sängar. Jag kommer att återkomma i ämnet, alla sådana beslut tar lite tid för en velpotta som mig men ni gav mig många fina tips!

Det farligaste med jobbet är att det är så nära upp till centrum och affärerna. Tog en sväng idag och hamnade (såklart) på H&Ms barnavdelning. Hittade en t-shirt som skrek Milton om sig så den fick det bli och ett par enkla shorts. Tog det som present och såååå glad han blev, jisses, det krävs inte mycket alltså...
Min fina rosa kille ♥.

Här hemma försvinner dagarna och kvällarna skrämmande fort. Redan är tisdagen nästan slut, jag har hunnit med 5 kilometer löpning ikväll och det kändes bra. Nu blir det en dusch och sen en pyttestund i soffan innan det är bums i säng.

Barnrumsdilemman...

Jag grubblar på hur vi ska inreda barnens rum på ovanvåningen....
Vårt hus har tre sovrum. Ett på bottenvåningen som används som lekrum och två där uppe. Av de två där uppe har jag och Stoffe det lilla och barnen delar på det stora. Så småningom kommer ju Elliot att överge spjälsängen och då ska två sängar få plats i rummet. Inget litet rum men tyvärr snedtak mest överallt så det är inte så lätt. Dessutom funderar man ju ännu längre fram och vet ju att om ytterliggare några år kommer ju inte Milton att vilja dela rum med lillebror, då kommer han att vilja flytta ner till rummet på bottenvåningen. Jag har ingen aning om hur länge man kan få dem att dela rum men det borde ju gå bra ett par år till med tanke på att lekrummet finns på bottenvåningen(?). Hursomhelst, barnen ska ha varsin säng. Just nu sover Milton i den här:


Den tar lite plats och är inte helt lätt att matcha in med övrig inredning.

Vi har även Miltons gamla säng i källaren, en Vikare från IKEA:

Gillar att den är vit, lättmatchad och växer med barnet.

Just nu går tankarna kring en loftsäng eller en våningssäng.

Denna våningssäng har min kollega Marie till sina barn. Hennes ser så fin ut
(hon har målat den vit). Det jag gillar med den är att den inte är så hög, Milton älskade den i affären och trappan är inte så brant. Det som talar emot en våningssäng är att vi inte vet hur länge killarna kommer att dela rum, kommer man kunna använda denna som delad också?

Loftsängar gillar jag. Dock går tvåmetersvarianten från IKEA bort. Den är för hög och brant för Milton. Det som dock talar för en loftsäng är att det nog är en säng som kan fungera i längden. Byter Milton sedan rum kan han flytta den med sig. Gillar varianten med en loftsäng och en enkelsäng under:


Eller helt enkelt varsin enkelsäng?
Tips mottages gärna vad gäller erfarenheter av loft/våningssängar.

Känns som att inredningen av detta rum kommer att ta ett tag....


Vid en sjö...

...någonstans tidigare ikväll ♥Hej helg, äntligen helg, härliga helg!
Den här helgen är efterlängtad. Håller tummarna för lite fint väder också.
Känns galet att ha helg två dagar bara och sen jobba igen, får börja nedräkningen till semestern snart ;-).

Min nya träningskompis

Ja här är alltså min nya träningskompis. Garmin Forerunner 305.


Jag har provat den två gånger och är än så länge jättenöjd. Enkel och användarvänlig. Jag är som jag tidigare skrivit anmäld till Startskottet i juli månad. Tanken är då att jag ska orka springa en mil. Som det är nu orkar jag knappt fem kilometer. Jag är inne i en riktig träningssvacka och det värsta är inte att jag tycker det går segt och långsamt – det värsta är att lusten inte riktigt vill infinna sig. Jag gör det mest på tvång liksom. Efter tre-fyra dagar känner jag att jag måste hålla kroppen igång och då ger jag mig ut.
Kanske hänger det ihop? Jag tycker att det är tråkigt för att det är jobbigt? Jag vet inte. Jag hoppas dock att min nya träningskompis ska hjälpa mig lite på traven, lite ny teknik skadar ju inte?I´m alive...

Två dagar på jobbet avklarade och jag kan konstatera att jag lever.
Att få komma hem till mat på bordet och tvättad och sorterad tvätt känns lite som en lyx men det är ju så det ska vara. Det tar lite tid att komma in i sina nya roller men snart så. Jag tänker mycket på mina småkillar på jobbet men samtidigt vet jag ju att de har sin nya vardag med pappa hemma och det är verkligen inte fy skam. Kvällarna går så snabbt, Milton vill gärna hinna med att bada en stund och sen ska det duschas och nattas och efter åtta datortimmar på jobbet studsar man inte direkt hit till datorn ;-).
Fem minuter i en av de nya stolarna vi köpte igår.

Vi tog en shoppingrunda igår och införskaffade nödvändigt nytt till terassen; parasoll, parasollfot och dynbox. Två sköna stolar fick också hänga med.Stolar och parasoll från Brafab - fina grejer det.
När vi kom hem och satt upp det var jag så nöjd - tills jag insåg att trädgårdsmöblerna såg slitna och trista ut, de får dock klara sig till nästa år...

Vardag igen...

Imorgon är det vardag - på riktigt.
Gäsp! Dåligt med sömn trots att barnen sovit bra hela helgen, vad kan det bero på? Tja, fyra ben och söt som socker? Hunden såklart. De första två nätterna var han hur rumsren som helst men sen började han slira lite. Använde killarnas sovrum som toalett frampå morgonkvisten så natten som gick spärrade vi av så han bara hade en liten yta att vara på. Kruxet är att han varken skäller eller gnyr när han vill gå ut, hade han bara gjort det så.
Nåja, natten som gick var olycksfri och dagen har tillbringats helt och hållet utomhus så det har inte funnits utrymmen för några olyckor. Snart så.....

Långhelgen har även bjudit på 25-årsfest för min kusin hockeyhunken Micke
och grillning med vänner hemma hos oss.

Ofrivillig kusin 1


Ofrivillig kusin 2
Födelsedagsbarnet


Kusin Matilda


Kusin Andreas


Igårkväll; grillat och lite bad...

Milton & Alfons


Älskar att bada...


Kreta-resan del 3Avslutar Kreta-bloggandet med en bildkavalkad.
En resa vi inte rankar bland de bästa men så måste det också få vara. Reser man varje år som vi gör (så länge möjlighet finns) så jämför man automatiskt resorna med varandra och denna var helt enkelt inte lika bra vad gäller helhetsintrycket som några av de andra vi varit på. Att sedan vädret var som det var (typ två dagar sol totalt och en hel del regn) gör verkligen sitt för helhetsbetyget ;-).

Hemmadag...


Inspekterar poolen som nu är fylld...


Stoffes dröm sedan länge - en egen båt står nu parkerad här hemma.


Inuti. Nya dynor och kanske något annat piff får det bli...


Jag pausar några minuter i solen.

Vi kör en lugn hemmadag här idag. Elliot vilar, Milton leker och
Shaggy ligger och solar sig.
Min första jobbdag igår gick bra. Dag före röd dag och kontoret stängde redan klockan tolv. Jag hann få igång datorn och gå igenom mina 1729(!!) mail men sen fick det räcka. På kvällen slocknade jag i soffan och sov bort några timmar.

Hoppas ni har en härlig dag!

RSS 2.0