Transporten...

Det där med att våren är på väg är skönt på många sätt.
För egen del tänker jag på transporten och kånkandet till och från
jobb och dagis. Så fort vår lilla snö försvann gav vi oss ut på cykeljakt till Milton
och ny cykel blev det. Det är för tungt att kånka båda barnen i cykelvagnen,
Milton väger strax under 25 kilo och Elliot drygt 13 så tungt är det.
Milton är så bra på det där med att cykla och klagar aldrig, inte ens tidig morgon, så skönt!


Nighty Night...

Soffläge och lite ätbart innan sängen kallar.
Skorna kom idag och de är definitivt a keeper men eftersom jag är beslutsångest personifierad måste jag vela lite vad gäller storleken. Jag beställde hem två storlekar men trodde inte fem millimeter skulle vara så mycket att vela över...


Tuesday...

Inviger en ny H&M-klänning idag. Som alltid när jag köper "klänning" blir det
tunika på mig så det är knappast strumpisar till som gäller ;-)
När jag köpte den verkade den vara eftertraktad och under tiden jag velade försvann
det massor bland storlekarna. Finns även i en lavendelfärgad variant.Alltså - ursäkta håret, behovet av klippning är påtagligt men äntligen strax dax för det
och det ska bli så skönt, lite färg hade nog med varit behövligt...

Sådärja...

Bästa tidpunkten att handla på måste vara direkt efter träning.
Visst - du är röd, svettig och luktar säkert inte godast i stan men hey - det blir mindre skräp i påsen - i alla fall hos mig.
Min sämsta tid att handla på alla kategorier är direkt efter jobbet, då slinker det ner ett och annat mistake men ikväll efter träningen blev det bara bra saker - heja!

 


Confessions on a monday...

Ok, jag erkänner.
Det är måndag, jag är seg, förkylning eventuellt på g, trött och lite stel nacken.
Helst av allt vill jag krypa upp i soffan med en tallrik (eller två för den delen) av:Men istället hoppar jag i nytvättade träningskläder (no excuses) och åker och
tränar ett pass Cirkelgym. Jag säger bara - tur att måndagen är stående tid
annars hade kladdkakan legat nära till hands...
Tränar ni något idag?

Ensamtid...

Hoppas ni haft en härlig helg!
Vi avrundar helgen med underbart väder, cykeltur och ensamtid med Elliot eftersom Milton ville följa med mormor och hälsa på sin moster.
Väldigt lugnt och skönt med bara ena barnet hemma måste jag säga.


När vi ändå är på temat shopping...

Jag vill ha dessa, Nike Free 3.0.
Har läst mycket om dem och att de ska vara sköna. Trots att det inte alls
var längesedan som jag köpte nya löparskor vill jag ha dessa.
De verkar vara lagom oklumpiga på gymet också. Någon som har dem?
Hittade dem för bra pris på nätet och det kliar rejält i fingrarna nu ;-).
 

Sätta lite färg på tillvaron...

En av de bästa sakerna med våren är alla fina färgglada kläder som fyller butikerna.
Här kommer några av mina barnfavoriter i vår...Liten Plutt...

Elliot är en frisk fläkt som håller oss sysselsatta på alla sätt och vis, 2012 har varit
intensivt hittills, ett litet axplock av årets händelser so far:

- en avslagen tand
- en stukad fot
- öroninflammation
- ihållande hosta
- röda-hund-liknande utslagIgår var Stoffe med honom på Vårdcentralen igen. I förrgår när jag hämtade på dagis sa de att han hade lite utslag på kroppen. Jag tittade lite snabbt på dem och tänkte inte mer på det. På kvällen blossade det upp och det kryllade av utslag så igår blev det först distriktssköterskan och sedan läkaren för koll (passade på att dra problemet med den ihållande hostan när vi ändå var där - två kurer hostmedicin som inte hjälpt).
Utslagen kunde han inte säga mycket om, eventuellt en efterföljd av öroninflammationen eller penicillinet, vi får avvakta och se att de försvinner. Hostan ska behandlas med inhalationsmedicin (samma som han fick när han drabbades av RS-viruset 6 månader gammal) och läkaren pratade om barnastma/förkylningsastma (jag är osäker på om det är samma sak) och därför ska han behandlas med luftrörsvidgande vid förkylning, tjohoo.
Just nu känns det som att det är det ena efter det andra men det lugnar väl ner sig snart igen skulle jag tro.


På med masken igen...

Söndagsutflykt...

I söndags var vi bjudna till Malmö för restaurangbesök på Natalie på Pers krog.
Barnens farfar har fyllt 60 och självklart åkte vi dit. Så kul att träffa dem och supergod mat (vi åt fondue). Att det sedan är en pärs att ha Elliot med sig (vill inte sitta stilla, allt ska undersökas) det får man ta för vad det är. We survived.
Tack för jättegod middag och trevligt sällskap ♥.
Sätt sprätt på en miljon....

Nej men typ ett halvt barnbidrag ;-).
Gjorde Kappahl på lunchen och hittade fina pippitröjor till killarna, en underbart mjuk fleece och vantar till Milton som avverkar fingervantar på löpande band.


Life goes on...

Jag vet att det ekar tomt här inne. Inspirationen tryter, jag märker det.
Jag har inte skrivit många rader sedan inlägget om att vi fick avliva Shaggy
och många undrar säkert hur det går.
Det är så tomt - så så himla tomt, tyst och tråkigt, vi saknar honom jättemycket.
När vi fick avliva Ville sommaren 2010 var läget ett annat. Vi hade haft hund i tio år och just då ville jag inte ha hund, jag sa till och med att jag aldrig ville ha en igen. Shaggy förändrade så mycket av det. När vi fick hem honom tänkte man ju att vi skulle få ha honom i många år, inte att vi skulle behöva ta bort honom efter att ha haft honom i 8 månader, så himla sorgligt. Han var så himla bra med barnen
och var deras bästa vän ♥.
Vi vill gärna ha en hund igen någon gång men när och hur får tiden utvisa, fortfarande känns allt bara sorgligt...

image description

image description

image description


Så trist - ett hundliv som fick sluta alldeles för tidigt...

Off you go....

Det är bara att inse - jag kan inte ha godsaker hemma.
Jag tänker att jag ska spara sånt som blir över (och självklart köper jag alltid så det SKA bli över) men det går inte så nu åker det ut!
Dagens plankor är avklarade, har dock en straffrunda från igår att göra då latheten tog överhand så det är bara att KÖRA! Sen - ta mig ur de där mysbyxorna och göra något vettigt av den här dagen...


Underbara Älskade...

VAB igår och jobb idag, har tillbringat dagen på resande fot (fast ändå väldigt lokalt) med kollegorna. En väldigt givande dag även om vädret kunde varit bättre ;-).
Här hemma är det fortfarande VAB som gäller, det känns för tidigt att skicka Elliot till dagis. Öroninflammationen verkar inte besvära honom och medicinen gillar han så lugnt på den fronten men värre är det med hostan. Så fort han anstränger sig hostar han, vi fick ny hostmedicin utskriven (Bricanyl) men den verkar ännu inte ha börjat kicka in...
Alla Hjärtans dag - världens finaste kort från Milton och kvällsfika à la HCHF.


Vill bara...

...tacka för alla fina ord.
Läget är inte på topp om man säger så. Elliot har dessutom fått öroninflammation så idag har jag gjort Vårdcentralen och Apoteket.
På återseende när jag orkar igen.....

Två pigga och glada killar i pulkabacken förra helgen. Betydligt mer snö idag men den här helgen har vi inte orkat ta oss dit...

R.I.P...

Idag fick Shaggy ro.
Jag tog honom i bilen, åkte till Djursjukhuset och lät honom somna in.
Vi hade bestämt oss för att göra detta för honom och jag har sett på honom att han var förlorad.
Det är så himla ledsamt och tråkigt det här men ändå är jag övertygad om att beslutet var det rätta. Vi berättade igår för Milton och han ville göra något fint till Shaggy att få med sig. Några teckningar som vi slog in i det röda bandet han hade när vi fotograferade till jul. Jag la de hos honom i hans vita kista av papp.
Så odramatiskt, rofyllt och så fruktansvärt sorgligt, mitt hjärta blöder ♥.


Not so good...

Vabbar i eftermiddag. Milton har ont i halsen och Elliot är snuvig så han fick också vara hemma. Det enda positiva med Stoffes kvällsveckor är att vi kan dela på VAB-dagarna.
Shaggy är fortsatt dålig. De senaste dagarna har han kräkt typ 15 gånger om dagen och även på nätterna så tyvärr går detta bara åt ett håll.
Nu bär orden inte riktigt mig så jag tror jag avslutar där.
Kram!


Träningsveckan som gick....

En vecka då fokus legat på annat, åtminstone i tankarna.
En vecka då jag trodde att träningen skulle få mig att skingra tankarna men istället blev jag ofokuserad (inte lätt att vara en grubblare).
Fyra pass fick jag till, cirkelgymet jag testade tillsammans med kollegorna var kul och veckans bästa styrkepass blev gårdagens. Då tog jag äntligen mod till mig - testade tabata-intervaller på löpbandet - och överlevde.
Jag ramlade inte ens ner (hurra)!


Den här veckan sänker jag målen kraven på mig själv. Det finns helt enkelt annat att prioritera och jobbiga bitar som måste falla på plats och jag gissar att det kommer bli lite färre pass än jag planerat från början.

Only Time Will tell...

Hej soliga (här åtminstone) och grymt kalla (-16 grader för en stund sedan) lördag!

Här hemma maler tankarna i huvudet kring Shaggy.
Det handlar om Etik och Moral - vad är rätt och vad är fel.
Det som är rätt och känns rätt för en person är inte samma sak som för någon annan. Detta är våra beslut, vi måste fatta dem och stå för dem.

Kortfattat kan man sammanfatta det med att Shaggys försäkring täcker en gastroskopi men inte längre än så. Någon undrade om vi har en Dolda Fel Försäkring på honom  men nej, tyvärr inte. Det är lätt att vara efterklok men det var inget vi tänkte på just då tyvärr.

Jag gjorde misstaget att googla symptom och diagnos och det var inga glädjande besked. Alla hundar jag läste om avlivades efter undersökning. Jag vet inte om jag är redo för ett sådant besked eller att ta ett beslut efter ett sådant besked. Alla inputs från veterinären och det jag läst säger mig att så är fallet.
Alternativet är att "inte få veta", att vara feg om man uttrycker sig så. Ibland ÄR det skönt att inte veta. Att ge honom ett så fint och drägligt liv så länge det går...

Tittar jag på honom ser jag en hund som kräks (ja), men även en barnglad och pigg hund som busar med barnen men samtidigt så ja - han kräks.
Man väger för och emot och det är bara vi som kan fatta beslutet.

Idag skingrar vi tankarna - träffar våra fina vänner, äter gott och barnen får leka.
Trevlig lördag på er och tack för alla fina ord ♥.

image description


Magplask...

Ja, gårdagens veterinärbesök blev verkligen inte vad jag trott.
En röntgen visade att vår lilla fina Shaggy har en missbildning på matstrupen. Många medicinska termer där och jag kan knappt redogöra för det men veterinären sa att de flesta hundar med denna missbildning självdör innan 4 månaders ålder - Shaggy är snart ett år. Röntgen visade att missbildningen ändå sitter på "rätt" sida av kroppen och att han har kunnat växa på bra på grund av att en del av det han ätit tagit sig ner i magsäcken....
Prognosen? Osäker, veterinären vill göra en gastroskopi på honom i nästa vecka för att se om det finns något att göra (operation eller liknande).
Vi grubblar, väger för och emot och kollar upp det hela rent ekonomiskt och fram tills dess är det mååånga mål mat och vatten i små mängder varje gång som gäller. Det som ändå känns bra är att han mår bra (vi tog honom inte till veterinären för att hans allmäntillstånd var sämre utan på grund av kräkeriet),
han är pigg och håller igång bra trots allt...


Barnens fav♥rit...

RSS 2.0