Den nya världen...

Min stora killen är verkligen på gränsen mellan liten och stor. Det här med skolstarten har varit omtumlande - och då menar jag inte för Milton utan för mig. Milton berättar själv ingenting om vad som händer i skolan - ingenting. När han gick på förskolan fanns det alltid någon när man hämtade som berättade hur dagen hade varit men detta med skolan är en ny värld. Ett Hej, ett Hej Då, en vinkning (känns som att jag typ är den enda som kramar/pussar vid lämning men det kör vi med så länge jag bara får).
Ingen direkt information vid hämtning (nu pratar vi fritids och det är så många fler involverade än hans två klassföreståndare). Information hem lämnas i form av ett veckobrev i skoldagboken. Själv skulle jag med mitt kontrollbehov vilja ha en mailkorrespondens med hans klassföreståndare varje dag. Eller ja, nu överdriver jag men jag vill ju veta hur det funkar i klassrummet, vem/vilka han leker med på rasterna, hur han ätit i matsalen och allt det där.
Snart är det dags för utvecklingssamtal tack och lov men det här med skolan är verkligen en ny värld och det tar lite tid för mig att vänja mig vid det nya. Därför är det extra roligt när man lämnar Elliot, man småpratar lite med fröknarna, sitter ner några minuter när Elliot börjar leka och sen är det Hej-Då-pussar och kramar man lever på hela dagen. Det är mysigt och jag är så glad över att få tillhöra det stället ett par år till ♥.
 
Stora killar behöver numera väldigt stora kläder. Till Milton är storlek 128 i byxor numera på gränsen till för kort, nästa steg är 134 och då pratar vi avdelningsbyte på H&M, Lindex och Kappahl. Milton gillar fortfarande bekväma jeans (helst muddjeans) och jag förstår honom. Sköna kläder är bra kläder, det där med Skinny jeans kommer vi ju till tids nog ändå. Har ni några bra tips på slitstarka jeans i storlek 134? Måste vara med justerbar midja eller mudd upptill eftersom han är rättså tunn. H&M verkade inte ha mycket sköna varianter, såg att Kappahl kunde tänkas ha en del men några andra tips? Helst ska de hålla mer längre än en vecka också (vilket Lindex-byxorna nedan inte gör)....
 
 
Jo, jag vill ju såklart tillägga att Miltons klass verkar vara världens bästa. Hans klassföreståndare är tajta och har ett bra samarbete, allt är välplanerat och det är verkligen ordning och reda, bara jag som är lite ny i denna värld men man vänjer sig nog ;-),

Kommentarer
Postat av: Sara Li

Vad hemskt det måste kännas att inte få veta något om hur det är i skolan... Vi får veckobrev en gång i veckan, en lapp som fröknarna skrivit och son läggs i barnens väskor. Tipsa Miltons fröknar om det så har du i alla fall koll vecka efter vecka! Alla barn berättar inte saker hemma! Och det är normalt. Kram!

2012-10-14 @ 13:18:44
URL: http://sarali76.blogg.se
Postat av: Kajsa

DeT kunde varit jag som skerv det inlägget, känner exakt likadant. Både med fritids och kläder

2012-10-14 @ 20:41:07
URL: http://www.parlugglan.blogg.se
Postat av: Camilla

Här nere på Malta får lärarna inte ens följa barnen in i skolan, vi måste säga hejdå utanför :/ och vi har utvecklingssamtal en gång/år. Dante säger heller ingenting och vi har inte ens ett kontaktnummer till skolan. Men barnen har det bra, jag oroar mig bara i onödan :) en det känns lite extra hemskt de dagar Ariejta är på gråthumör och jag vet att hon inte kan säga allt hon vill till sin fröken.. men tids nog kommer hon kunna det! :)

2012-10-20 @ 22:20:32
URL: http://maltablogg.spotlife.se
Postat av: Madde

Kan inget annat än hålla med!! Ingen info och bara lappar...Känns som man har hundra frågor och eftersom jag aldrig hämtar så känns det som man har utfrågning av skolkillen på kvällen och då blir han bara sur;) Sen har vi dock lite bekymmer med att han inte gillar fritids men allt man får är att det gått bra!?! En morgon efter mycket tårar, ringde jag innan skolan börja o då blev det en chock att man gjorde de som förälder...men ville bara höra att han ej va ledsen längre..Måste promota lite för Me&I Canvas byxor-justerbar midja, förstärkta knä, varar länge(längd) o 6 åringen tycker de e coola;)Kram

2012-10-22 @ 15:58:12
URL: http://madeleneaberg.blogg.se
Postat av: Emma H

Håller med om att skolvärlden är nåt alldeles nytt.. Känner igen det där med att man missar information, man känner inte riktigt att man har nån koll. Det försvinner grejer som dom inte har nån aning om själva vart dom är;-) Nu hämtar och lämnar ju jag varje dag på skolan eftersom jag är hemma med Gry så då får jag i alla fall träffa fröknarna och har en chans att få prata med dom:-)

Men stora har dom blivit!!

Kramar

2012-10-30 @ 08:22:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0